6 Sept 2012

Four

Little man turned 4 last week and today we went to see a nurse to have him "tested" for the normal skills for his age. He did everything fine, but found it a bit hard to concentrate on some of the assignments. His height was 99,5cm and weight 13,7kg. He is quite small, but so was I, so that is no worry.

Me kävimme tänään 4v neuvolassa. Olin kokoajan katsonut, että aika on klo 11 ja kun kello oli 10 tajusin tarkastaa ajan, joka olikin jo kymmeneltä...oooops! Onneksi neuvola on lähellä ja olimme aika valmiita, joten 15min oltiin lopulta myöhässä. Tehtävät sujuivat hyvin, ohjeiden kuuntelussa/ymmärryksessä on jonkin verran vaikeutta ehkä kaksikielisyyden vuoksi(näin tarhassa epäiltiin), muuten meni tehtävät niinkuin pitää. Näkö tarkastettiin, samoin kuulo ja olivat ok.

Pituutta on tullut kivasti lisää ja se oli 99,5cm, painoa tullut vähemmän ja se on vain 13,7kg. Tosi laiha pikkumies siis, mutta kuitenkin sopusuhtainen. Ja tässä kohtaa voisikin kysellä, että onko teillä pieniä 4-vuotiaita? Etenkin poikia?
Uudet vaattet päällä ;). Mini Rodinin kääntöcollege on kokoa 104/110 ja Bobo Chosesin tähtihousut vaihdettiin koosta 4-5 kokoon 6-7 ja ovat sopivalla kasvunvaralla. Pienempi koko oli aivan liian nafti ja nämä yleensä kutistuvat pesussa.

5 comments:

 1. Meillä on aika pienet kaksospojat, joista varsinkin toinen on mennyt noissa Danskun mitoissa. Painoa on ehkä hiukan enemmän, mutta semmonen ruipelo hän on :) Nyt luulen kuitenkin, että pituutta on tullut aika reippaasti kesän aikana, mutta sen näkee tarkemmin parin kuukauden päästä neuvolassa.

  ReplyDelete
 2. Meillä on pieni 3v mutta tyttö.
  Oletko pessyt nuo housut? Laitaoin aamulla narulle ensimmäisen pesun jälkeen ja valkeat tähdet meni vaaleanpunaisiksi. Muuta uutta ei koneessa ollut. Olisihan noita värinkerääjäliinoja mutta empä muista aina laittaa. Ei muuten haittaa mutta ovat pojan housut:/

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole pessyt, kun tänään vasta saattiin nuo. Harmi, jos valkoinen väri lähtee. Mutta siis ei nuo meillä ainakaan nytkään ihan puhtaan valkoiset ole, vaan tuollaiset läpikuultavat, eli punainen väri tulee läpi.

   Delete
 3. Meidän ensi kuussa viisi vuotta täyttävä Aake-poika oli nelivuotiaana tasan 100 cm ja 14,7 kg. Nyt on kyllä tuosta melkein vuoden takaisesta ottanut pienen kasvuspurtin, kun on kotimittausten mukaan kasvanut 8-9 cm ja painoakin on tullut reilu pari kiloa. 2-4-vuotiaana kasvoi vuodessa vain noin 6 cm ja painoakin tuli vain reilu kilo vuodessa silloin lisää. Edelleen on kyllä ikäistensä joukossa sieltä pienimmästä päästä, mutta on onneksi kovaääninen, touhukas ja pippurinen :)

  ReplyDelete
 4. Meillä poika oli 4-vee neuvolassa ihan tuon saman, 99,5cm. Painoa oli kyllä 15,5kg. Nyt 4v ja 9kk iässä tuoreet mitat viime viikon allergiapolilta :) 104.9cm ja 16.8kg. Eli vajaassa vuodessa on tullut vain 5 cm pituutta. Mutta poika on aina kasvanut tasaisesti omalla miinuskäyrällään, eikä neuvolassa ym. olla oltu huolissaan :)

  ReplyDelete