23 Sept 2012

Bugaboo Donkey


Olen jo saanut vaunujutuista jo päänsäryn ja se on aihetuttanut jos minkälaisia tunteita ja vuoristorataa, kun on niin vaikea päättää :). Kokeilin C3 mallia Tukholmassa vain niin, että kosketin aisaa ja sain siihen pienen tuntuman. Aisa vaikutti liian korkeelta, mutta annoin asian kuitenkin olla.

Olen nyt kysellyt tuosta aisasta ja sen korkeudesta ja sain maasta-aisaan(matalimmillaan) mitaksi 101cm (erään omistajan mittaama). Vertasin tuota mittaa meidän Zappeihin ja oli paljon korkeampi tuo C3 aisan korkeus :(. Olen niin tottunut Emmaljungan Scootereiden aisaan vaakatasossa(joka erään kaverin mittaamana oli 91cm) ja noihin Zappeihin, joiden aisan korkeus on juuri sopiva, eli ei saisi olla yhtään korkeampi.

No anyways...kuulin Donkeyn omistajalta, että vaunun aisa on matalammalla kuin Cameleonin ja se siis tuntui vaihtoehdolta kuitenkin. Plussaa Donkeyssa on myös enempi säilytystilaa, isommat pyörät(ei tarvitse erikseen talvipyöriä) sekä kasautuminen yhdessä osassa. Miinuksena on pumpattavat renkaat, joita saa usein pumpata...mutta oli meidän Gesslein Visioneissakin pumpattavat renkaat ja olivat ainakin pehmeät työntää. 

Babyshopista löytyy hieman edullisemmin kuin suomesta adaptereineen ja siellä on heillä näitä varastossakin, eli varmasti sieltä tilataan. Haluaisinkin nyt vielä kuulla negoja ja plussia näistä, ja jos joku ihana voisi mitata maasta-aisaan(alimmillaan), niin olisin kiitollinen :)

Värinä valitsen sittenkin kait mustan off white- kankaalla. Saattaapi jo tänään lähteä tilaukseen ;).


EDIT* Donkeyt on tilattu juuri, jee! Babyshopista sai halvimmalla ja kankaiksi tulee tuo off white. Nyt sitten jänäätään millaiset nuo on.

13 comments:

 1. Eikö tuossa uudessa cameleon 3 ollutkaan säädettävää (pituus suunnassa) asiaa?Jotenkin käsitin että olisi ollut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. On siinä, mutta silti alimmillaan säädettynä se on minulle(153cm) liian korkea, kun on tosiaan maasta-aisaan 101cm korkealla.

   Delete
 2. Hei,

  Tarvitseeko Dansku vielä rattaita? Eiköhän olisi jo sen ikäinen, että voisi kävellä/olla seisomalaudalla? Siis en tarkoita tätä pahalla, ihmettelen vain että eikö pelkät vaunut riittäisi:)

  Myy

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis joo, me tilataan nämä Monona, eli yhdelle lapselle. Dansku ei tarvi rattaita(no ehkä pitkillä matkoilla vielä, on toooosi hidas käveleen), mutta jos tulee tarve niin hommataan seisomalauta. Eli nämä tulee meille siis vain vauvalle(mukana tulee yksi kehikko, johon saa joko istuimen tai kopan).

   Delete
 3. Ääh, tulee vauvakuume kun miettii vaunujuttuja :D Kunhan nyt pari vuotta vielä malttais odotella.. ;)
  Muakin kiinnostaa bugaboot, mutta luulen että kun vaunut ovat ajankohtaiset, niin päädytään emmaljungan city crosseihin. Ne on ollut kaikista parhaat 7 kärryn kokemuksella. Toki bugiksia ei oo testattu.. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli vielä tänään mietinnässä Emmaljungan Ozonet, mutta kun kuulin, että Donkeyn aisa on matalampi, niin se on parempi ja kivemman näköinen :). Ceroxit oli Danskulla pari ekaa kuukautta, mutta ei toiminut meillä :(.

   Delete
 4. Donkeyn aisan ollessa matalimmillaan korkeus maasta työntöaisan alareunaan on n. 83cm. Babyshopista kesän lopulla tilatut vaunut tuli silloin viikossa perille, en voi kuin suositella :) Vaunuaitassa hinnat on tainnut juuri nousta ja vaunuja joutuu odottelemaan parisen kuukautta. Ja saman hintaisethan noi Donkeyt taitaa monona olla kuin uudet C-kolmosetkin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon mitasta!! Tilattiin nuo ihan juuri Babyshopista, jee! Nyt sitten odotellaan ja jännätään millaiset on käytännössä. Ja tosiaan, samaa hintaa C3 kanssa ja suomen hinnat nousseet, koska pari viikkoa sitten oli 1089 muistaakseni nuo Donkeyt ja nyt 1200€. Eikä niitä saa suoraan vaan pitää tilata.

   Delete
 5. Meillä kummatkin ja donkiet tavallaan paremmat. Cameleonit helpoimmat kasata ja järkevämmät jos yhtä työntää. Ja niitä kumeja saa tosiaan koko ajan täyttää. Miksi et ostaisi cameleoneja vanhana? Mikä on danskun ikä kun toinen tulee? Ja voihan olla että haluaa silloin oman paikan.. Liikutteko paljon yhdessä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No siis Cameleonit jäi sen takia pois, kun tuo aisa on mulle liian korkealla omaan makuuni(korkeus maasta 101cm), kun olen kuitenkin tosi lyhyt ja tottunut työntämään aisa matalammalla. Donkeyssä tosiaan alemmalla aisa ja sen takia se sitten parempi.

   Dansku on 4,5v jos vauva syntyy täysiaikaisena ja liikutaan varmasti mahdollisimman paljon yhdessä, mutta pidän Danskun kuitenkin 3pv/vkossa tarhassakin, niin silloin vaavin kanssa liikutaan kaksin.

   Delete
 6. Onnea ratashankinnasta! :) Kyllä kärryjen työntökorkeus on tärkeä, itse ei sen tärkeyttä osaa oikein huomioida kun on keskimittainen eli lähes kaikki käyvät. Hyvä valinta nuo donkeyt uskoisin!

  Donkeyta itsekin himoitsin, mutta en saanut tarvetta edes itselleni perusteltua :D (P&T tuplat löytyvät, tämän hetkinen kuopus jo 3v. --> lyhyt käyttöikä ja tod.näk. vähän käyttöä sekä lisäksi tuo 17kg painoraja paukkuisi aika pian). :) Erittäin tyytyväinen olen omaan valintaamme... meille passeli ja mielestäni erittäin edullinen setti. Onnistuimme nimittäin saamaan Brio Go:t, BB kehdon, BB sitterin, BB rintarepun ja välirahaakin jäi vielä ihan kivasti verrattuna Cameleon 3:en hintaan... mutta tuuriakin oli kaupoissa ja ei varmaankaan tule toistumaan nuo hinnat! :)

  Mukava oli kuulla, että rakenneultrassa oli kaikki hyvin teidän pienellä! :)

  -Mila-

  ReplyDelete
 7. Enpä ois uskonu että vaunujen hankintaan voi näin hurahtaa vaan niinpä siinä vaan kävi (jouluvauvaa haudon) :) Haaveissani oli ois ollu klassisen kauniit Teutonian Elegance-vaunut tai Emmaljungan Mondial Duo Combit. No, käytännösä sitten nämä vaunut olivat aivan liian isot ja kömpelöt tämmöselle pätykälle, joten suoraan suunnitelma B:hen:) Päädyinpä sitten tilaamaan Emmaljungan City Crossit vaniljanvärisellä keinonahalla (pikkusen myönnytystä kauneudelle tuosa värivalinassa). Mieluustihan sitä olisi valinnut näpsäkät kääntyvillä etupyörillä varustetut vaunut, vaan kyllä täälä pohjosen talviolosuhteisa paremmin pärjää perinteisillä 4 isolla renkaalla:) Onnittelut sulle ratasvalinnasta, ei mikkään helppo homma;)

  ReplyDelete
 8. :)))) Jeee, onnea hyvästä valinnasta! Toivottavasti tykkäät! :)

  ReplyDelete