19 Sept 2012

Shoes for winter

We, for now, only need to get one new pair of shoes for the winter as some of the last year's are still fine now. We will need to get another pair only, if his foot grows a lot during winter. Here are the ones we have and the ones we are probably getting.

Talveksi meillä onneksi on jo kenkiä jemmassa, sillä kolmet viime talven kengät menevät vielä hyvin(ilman villasukkaa tosin). Yksi pari tarvitaan pääasiassa tarhakäyttöön, joten ostoslistalla on yhdet kengät. Mikäli jalka kasvaa yllättäen talven aikana, niin toinenkin pari on sitten pakko ostaa.

Tarhakengät pitää ehdottomasti olla helposti itse puettavat, eli ei saa olla nauhoja. Yksi vaihtoehto on oikeastaan ylitse muiden, mutta muutamaa harkitaan kuitenkin. Voin myös vaihtaa joitain meidän kengistä kokoa isompaan, jos teillä tarvetta kokoa pienempään?
 Sophie Schnoorit löytyy koossa 26(reilut) ja menevät vielä jalkaan. 
Arauto Rapin ruskeat kengät menevät myöskin vielä hyvin ilman villasukkaa, mutta nauhojen ansiosta ei pääse tarhakäyttöön. Koko on 27.

Emut ovat kokoa 27 myös ja menee kanssa talven...nämä tosin vaihtuisi mielellään yksivärisiin(kameli tms.) Emuihin/UGGeihin koossa 28, jos jollain olisi vaihtaria?

Nämä on melkeimpä varmasti tulossa meille tarhakengiksi/pakkaskengiksi. Merkki siis Sorel ja  kengät löytyvät Babyshopista. Taulukon mukaan pitäisi ottaa koko 30(US 12.5), jonka sisäpituus on 17.5cm(D:n jalka on 16cm)...pitääköhän nuo mitat oikeasti paikkaansa? Ovatko oikeasti noin pientä mitoitusta, että meille pitäisi ottaa koko 30?

Harkinnassa Sorelejen tilalle on vielä nämä Bisgaardit Pikkujaloista:


Näistä nahkaisista vain nuo kärjet kuluu aika mukavasti rumannäköiseksi tarhakäytössä, joten en tiedä kannattaako nahkaisia hommata talveen tarhaan!?

Onkos teillä talven kenkäasiat kunnossa? Mitä lapsillenne tulee tarhakengiksi vai tuleeko sellaisia erikseen?7 comments:

 1. Meillä oli esikoisella viime talvena "käyttökenkinä" Bisgaardit, sellaiset korkeavartisemmat, joissa on kaksi tarraa. Niissä on kärjessä muistaakseni joku vahveke ja kärjet taisikin säilyä ehjänä, mutta muutoin nahkaosat meni aika rumaan kuntoon. Muuten kyllä tykättiin kengistä ja varpaat pysyi pojalla lämpiminä.:)

  Nuo onneksi mahtunee vielä nyt ainakin alkutalven.

  Tepsut on meillä kestänyt parhaiten nahkakengistä arkikäytössä. Ja tulevaan talveen onkin pienemmille tepsut ja niiden lisäksi Arauto Rapit molemmille. Esikoiselle on vain nuo Bisgaardit ja H&M:n tennarit, joten jotkut pitänee varman vielä ostaa, mut en ole ehtinyt näitä vielä miettiä.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meillä oli myös Bisgaardin tarralliset korkeavartiset kengät viime talvena, joissa juurikin sellainen vaaleampi vahvikeosa kärjessä...silti se musta nahka meni rumannäköiseksi käytössä. Olivat kokoa 26, joten olen ne jo myynyt. En siis välttämättä haluaisi samoja tilalle, kun tulee tosiaan kovaan kulutukseen :).

   Delete
 2. Soreleissa tuo sisäpituus on ennemminkin jalan pituus, joka kenkään käy! Koko 30 menee n.17,5 mittaisen jalkaan,joten uskon että koko 30 on liian suuri!
  Näin itse olen todennut, kun useammat merkin kengät meillä on ollut:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, noinhan se onkin...Babyshopin sivuilta tuon luin juuri, heh. Elikkäs tuo koko 28(11) sit olis meille passeli. Kiitos!

   Delete
 3. Mun mielestä Tepsut kestää parhaiten kovaa käyttöä, ja niissähän on onneksi se vetskarivaihtoehto jo isommissa kooissa. Bisgaardin melkeinpä ainoa miinus on se, ettei tuo pintanahka meinaa kestää :(. Lesti on kuitenkin hyvä ja muuten tykätään, niin oon yrittänyt ostaa värejä, joita saa itse lankilla korjattua/siistittyä. Ensi talveen meillä on Tepsujen lisäksi paljon RAPin kenkiä, kiva nähdä miten ne toimii. Niillähän on myös tarrallisia malleja, sekä Calossi että Pikkujalat myy, ellen ihan väärin muista. Eka ainakin, kun ostin meidän keskimmäiselle sieltä ko. malliset kengät.

  ReplyDelete
 4. meillä mennään tasasesti jokapaikkaan samoissa kengissä. esikoiselle on tylsät putkikuomat, vikingin goret ja yhet loskarit. (kakkosluokkalinen poika saa siinä määrin kenkiä sisältä märäksi et pitää antaa yli päivä kuivumisaikaa.)talvivaate koko 134, kengät 33 ja 34
  kakkosella on isoveljen ei minkäänmerkkiset tarratalvi kengät, tarralliset kuomat ja jo viimetalvena käytetyt paxin goret. hänkin kastelee päikyssä niitäaika vauhdikkaasti joten siksi aika monet monot. talvivaatekoko 122, kengät 30 ja 31
  pienimmällä (3v) on viikingin goret ja paxin tarralliset varsikengät. koitetaan jos näillä päästään kevääseen. talvivaatekoko 110-116, kengät 29 ja 30

  vanhastaan kyl tiedän et täytyy nuorimmalle ostaa jossain vaiheessa jotkut kun kasvaa keskimmäisen kiinni.

  ReplyDelete
 5. Meille kotiutui tytölle just samat Sorelit Ellokselta hyvällä alella ;)Viime talvesta on Kavatin nilkkurit. Pojalla on viimetalvesta Kavatin saappaat ja toiset kengät täytyis vielä jostain kattella. Ihan hyvällä mallilla siis :)

  ReplyDelete