10 Sept 2012

Prams....

Bugaboo was my choice for a pram. It still is, but the problem is, I can't try it out anywhere. They are only sold in Helsinki. Today I had some time to go around the 4 shops that sell prams and now I have 3 to compete with the Bugaboo(none of which yet, is more nicer in any way). If you have any opinions on any of these, please comment :).

Bugaboot olivat ja ovat edelleen vahvin vaihtoehto vaunuille. Olisimme itseasiassa ne jo tilanneet, mikäli olisimme saaneet hyvää asiakaspalvelua niistä kahdesta paikasta joissa niitä myydään ja mikäli niitä olisi jo tässä toisessa paikassa olleen tilattavissa. Plääh!

Nyt sitten kävin tänään huvikseni kiertämässä Tampereen neljä lastentarvikeliikettä ja Bugaboon lisäksi on harkinnassa seuraavat: Brio Go, Hartan Racer GT sekä Emmaljunga Ozone.
Nyt kaipailisin kipeästi kokemuksia kaikista näistä. Etenkin Hartaneista sekä Ozoneista. 

Periaatteessa Bugabooiden jälkeen kakkosena tulisi Emmaljungat, sillä niihin saa talvirenkaat, ovat ihan ok näköiset, saa Maxi Cosin kiinni adapterilla. Kolmosena tulee Hartan, johon myös saa talvipyörät, mutta ovat kuitenkin aika kookkaat. Brio Go:n uuteen 2013 malliin saa myös talvipyörät, mutta näytti jotenkin kovin isoilta kaupassa, vaikkakin näppäriltä. Näissä ehkä paras aisa ja sen säädettävyys. 

Huomioon pitää myös ottaa, että olen 154cm pitkä, joten Bugaboo kait sinänsä hyvä vaihtoehto.

Olen siis laittanut Bugista kyselyä sekä Punavuoren Peikkoon, että Vaunu Aittaan (Stockmann ei enää näitä myy), mutta PP:stä ei ole kyselyyni tullut lainkaan vastausta ja Vaunu Aitasta ei ole yhden sähköpostin jälkjeen kuulunut enää mitään, joten vähän negatiiviset tunnelmat molemmista....muuta ostopaikkaa ei suomessa ole :(.

Mutta, laittakaa please kokemuksia ja mielipiteitä nyt kehiin!!

26 comments:

 1. Ootko Googlannut Brio Go kuvia uusista talvipyöristä? ja vauvakoppakin on ihanan pehmeä ja suojaisa tohon bugaboohon verrattuna. Brio gota on myös helppo työntää vaikka oliskin lyhyt, siinähän vaan se koppa tulee korkeammalle että vauvaa on helpompi nostella, itse ratasosahan on sitten matalammalla. Jousituskin on Go:ssa paljon parempi. Itse tappelen myös valinnan kanssa kun LA tammikuun lopulla mutta varmasti päädyn Go:hon kun talvipyörät on paremmat kuin osasin odottaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En oo googlettanut, pitääkin katsoa. Go:n ulkoasu ei oikein miellyttänyt enkä tykkää yhtään siitä istuimen säädöstä, kun se säädetään vain remmeillä. Enkä tiedä kyllästynkö Go:n väriin, kun haluaisin vaihdella värejä mielen mukaan :).

   Delete
 2. Ei valitettavasti mitään rataspalautetta, mutta Vaunuaitasta en ole koskaan saanut hyvää palvelua! Harvinaisen epäystävälliset myyjät ko kauppaan on valikoituneet :(
  Sari

  ReplyDelete
  Replies
  1. En mäkään ole oikein vakuuttunut niiden palveluun. Mutta kuitenkaan Punavuoren peikko ei ole vaivautunut edes vastaamaan, että eipä juuri ole vaihtoehtoja :(

   Delete
 3. Meillä on emmaljungat ja bugaboot, emmaljungat vanhat citycrossit esikoiselta on lähinnä pelkästään päikkäri käytössä ja ehkä myöhemmin puisto käytössä. Isot ja hankala kasata, mutta käytössä toki loistavat. Bugaboot on näppärät kaupungissa ja ne meillä kulkeekin kokoajan autossa mukana + kaukalon kanssa toki ehdottomat. :) Bugaboolle iso miinus jalkapeiton puuttumisesta. Ratasosa on kovin "paljas" meillä on siihen bugien oma makuupussi, mutta ei sekään tuulenpitävä. Vaunukopan kanssa ei tietysti tätä ongelmaa. Tuota tuulta, räntää ja tuisketta riittää kumminkin koko pitkä talvi, niin en ole tähän järkevä ratkaisua keksinyt?? Joku fiksumpi voisi vinkata??Emmaljungissa vauvan ja taaperon saa kunnolla säältä piiloon ja pysyy hempommin lämpöisänä.

  Noista kahdesta muusta ei kokemusta. Bugaboossa seisomalaudan kanssa joutuu pitämään tangon ylimmällä jotta isosisko (4-v.) mahtuu väliin, tämä hieman hankala työntää (olen 157cm)+ lauta jalkojen välissä. Emmaljungissa näppärämpi kun saa erilailla säädettyä sen työntöaisan ei paremmin niin että siskokin mahtuu mukaan. Toivottavasti näistä jotain apua mietintään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kokemuksista! Meillä oli D:llä Emmaljungan Ceroxit pari kuukautta käytössä, mutta tosi hankalat meidän talon hissin kanssa ja se ettei niissä ollut kääntyviä etupyöriä, joten myin ne pois. Bugaboossa ainoa on juuri tuo asia, että onko varmasti minulle hyvä. En tiedä onnistuuko minulta tuon laudan käyttö + työntö, mutta talvella D onkin jo 4,5v että ehkä ei tarvita lainkaan?!

   Delete
 4. Käytiin kokeilemassa noita Emmaljungan ozoneja muttei kyllä vakuuttanut ollenkaan. Ja väritkin on aikas kamalia. Ehkä ennakkoluuloja mutta meidän edelliset Emmaljungat oli aikamoinen pettymys.
  Brio Got on kivat ja ne on suunniteltu Pohjoismaihin toisin kun Bugaboot...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Brio GO:ssa tosiaan suorastaan inhoan sitä selkänojan säätöä, mielestäni se on tosi "halpamainen" eikä mun mielestä yhtään kiva :(. Lisäksi se, että joutuu valitseen yhden värin ja sillä sitten olemaan, saa miettiin että kyllästyykö siihen sitten kuitenkin. Vaikeita juttuja nämä :P

   Delete
 5. Mun mielestä Buggikset on ihan omanlaisensa, ja nimenomaan positiivisessa mielessä. Oikeasti kaikki vaunut ja rattaat tuntuu ihan kohloilta sen jälkeen :). Voisitko kuvitella tilaavasi ne ulkomailta, jos kotimaassa asiat menee liian vaikeuksi? Vaunuaitta on kyllä uskomaton tuolla "palvelullaan", harmi että heillä näyttää olevan tuollaiseen varaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei...Omanlaisensa tuntuu olevan kyllä :). Ulkomailta todennäköisesti nyt tilaammekin, kun saa hitusen edullisemmin kun suomesta.

   Delete
 6. Hei! Olen pitkään lukenut blogiasi, mutta en ole aikaisemmin kommentoinut. Nyt kumminkin rohkistuin kommentoimaan, kun tiedän miten vaikeaa rattaiden valinta on. Meillä on ollut useammat rattaat, mutta nyt uusimmat ovat bugaboon donkeyt. Ollaan käytetty niitä nyt yhdellä lapsella rattaina ja vanhempi ollut seisomalaudalla ja oon todella tyytyväinen niihin. Seisomalauta on ensimmäinen seisomalauta/vaunu yhdistelmä, jolla voi oikeasti kävellä ja seisomalauta kulkee hyvin. Uskon, että toimii yhtä hyvin Cameleonissa. Aisaa pitää tosiaa nostaa korkeammalle, mutta vaunut kumminkin rullaavat niin hyvin, että se ei haittaa kun voi yhdellä kädellä vähän työnnellä menemään :). (Itse olen 163 cm.)

  Aikaisemmin ihmettelin Bugisten ylistystä, mutta nyt kun itsellä ne on, niin kyllä niistä huomaa, että ne on laatuvaunut. Niihin löytyy myös lisävarusteena helposti kaikki, mitä vain saattaa kuvitella tarvitsevansa.

  Itse ostin vaunut Punavuoren Peikosta, kun vaunupuodista sain puhelimitse niin huonoa palvelua. (Me emme myöskään asu Hki:ssä.) PP:ssä homma on toiminut, mutta tänään juuri soittelin sinne kun meiltä puuttuu toimituksesta vielä se vaunukoppa ja laskettuaika on viiden päivän päästä, niin olisi se kiva jo saada. He pahoittelivat tilannetta ja kertoivat syyksi, että toimitukset Hollannista tökkii uuden cameleonin lanseerauksen vuoksi. PP:ssä kumminkin selvittivät asiaa, missä koppamme viipyy ja saivat tiedon, että se lähtee ensi viikolla Hollannista. Lupasivat sen kuluitta postittaa meille. Voisiko nämä toimitusviiveet olla syy siihen, että ei vastausta ole kuulunut. Meidän kohdalla Punavuoren Peikko on ainakin palvellut hyvin, joten jos päädytte bugiksiin suosittelen kyllä PP:a.

  Tulipas pitkä selostus... huh. Kaikkea hyvää teille uuden pienen odotukseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että kommentoit!! Donkeytä miettisimme ehdottomasti, jos tämä lapsen saanti olisi tosi helppoa, koska mitä todennäköisimmin meille kolmas tulisi heti perään. Mutta en tosiaan uskalla ostaa "jos" periaatteella Donkeytä vain yhdelle. Toki, voihan vaikka nuo C3:t vaihtaa sit tupliksi jos niikseen tulee.

   Löysin hollantilaisen nettikaupan, jossa hieman edullisemmat nuo C3:t eli ehkäpä sieltä sitten tilataan.

   Delete
 7. Me käytimme Cameleonin ratasosassa talvella Eisbärchenin isoa pussia, taatusti tarkenee! Tosin meillä oli aika vähän käyttöä sille, koska lapsi piti pukea ulkoiluun joka tapauksessa lämpimästi.

  t.L

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä näin eilen uuden Elodie Detailsin valkoisen lämpöpussin, joka tuulen ja vedenpitävä ja sisältä fleeceä...ehkäpä pakko ostaa ;) Luulisi sillä tarkenevan.

   Delete
 8. Tilaa ulkomailta, halvemmat ja parempi palvelu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Todennäköisesti tilataan joo, löysin edullisen Hollantilaisen nettikaupan, jossa ilmainen postitus suomeen :)

   Delete
  2. Voisitko antaa sen hollantilaisen nettikaupan linkin?

   Delete
  3. Toki :) www.hartkampforkids.nl

   Delete
 9. Suurin ero varmaan noiden muiden paitsi Bugaboiden kanssa on et ne saa yhdessä paketissa kasaan. Eli ei tarvitse irroittaa istuinosaa tai vaununkoppaa rungosta kun laittaa kasaan. Mutta kyllä Bugaboot ovat oikein kivat ja kun niihin tosiaan voi vaihtaa ilmettä kätevästi...

  Sitten vielä pakko ihmetellä,että Vaunuaitassa olisi niin huono palvelu. Olen kierrellyt todella monessa lastentarvikeliikkeessä enkä ole mistään saanut niin hyvää ja asiantuntevaa palvelua. On toki todella harmi jos ei palvelu ole kaikkkien myyjien osalta tasavertaista...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itseasiassa vaunukopan kanssa ei noita muitakaan saa yhteen kasaan, vaan koppa pitää irrottaa kasattaessa. Näin ainakin minulle eilen kerrottiin noista, kun kävin kyselemässä. Lisäksi ainakin videon mukaan mm. Emmaljungista tulee kasattaessa pienemmät, jos irrottaa ratasosan.

   En nyt sanoisi kovin huonoksi asiakaspalveluksi, mutta sähköposteihin vastaaminen on kestänyt todella kauan ja nyt parin mailin jälkeen, en ole lainkaan viisaampi, eli eipä tässä kauaa jaksa odotella vastauksia :( Riippuu varmasti siitä, kenen kanssa asioi.

   Delete
 10. Itse tein reilu vuosi sitten perusteellisen hintavertailun ja päädyin tilaamaan Bugaboot Englannista, www.pramworld.co.uk. Asiakaspalvelu huippua, esim just sain takuuseen uuden kantokahvan ja riitti kun lähetin kuvan rikkonaisesta sekä vaunuem sarjanumeron. Sittemmin olen tilannut kyseisestä putiikista paljon muutakin. Postikulut Bugiksista olivat 20 puntaa ja silti halvempi kuin missään muualla. Toimitus kotiovelle reilussa viikossa. Cameleonit ovat siis olleet päivittäisessä käytössä jo yli vuoden enkä mitään muita vaunuja meille huolisi. Voin vain suositella!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Löysin hollantilaisen Hartkampforkids.nl sivuston, josta saa vaunut + härpäkkeet n. 300€ halvemmalla kuin tuolta Pramworldistä ja ilman postareita, eli tein sinne nyt varauksen vaunuihin(all black versio saapuu vasta loka-marraskuun vaihteessa). Tokihan tässä on nyt aikaa vielä lisääkin vertailla, mutta näyttäisi, ettei kenelläkään ole tuota all blackiä vielä lainkaan...sinänsä ei siis kiire.

   Delete
 11. Meillä on Ozonet, ja ollaan oltu todella tyytyväisiä. Kääntyvät etupyörät ovat todella näppärät julkisissa ja shopatessa - maltillisessa lumessakin toimivat talvella kivasti. Jousitusta on riittävästi, ja jalalla operoitava jarru on järeä. Koska liikun paljon julkisilla, olen arvostanut rattaiden kapeutta: 57 cm. Taittoaisastakin olen tykännyt ihan älyttömästi (tämä on vähän yllättänyt). Kuppimallisessa istuimessa vauva on pysynyt hyvässä asennossa heti vaunukopasta luovuttuamme. Kärryt ovat noin 10 kiloa painavina myös kevyet nostaa. Etupyörät saa lukittua kengänkärjellä, tavarakori on tilava (ja varsinkin kopan kanssa sinne saa tavaraa helposti; kun istuinosa on lapsi työntäjään päin -asennossa ja jalkatuki alhaalla, on kätevämpää lastata kori etukautta) ja selkänojan saa säädettyä pelleilemättä remmien kanssa.

  Sitten miinusta. Jos rattaita pitäisi nostella paljon autoon ja autosta pois, kasaaminen voisi käydä rasittavaksi, kuten varmaan melkein kaikissa yhdistelmissä. Osa Emmaljungan kankaista on omaan(kin) makuun vähän eye sore. Meillä on musta-harmaa istuinosa (tämän sai aikanaan edellisen vuoden alesta...) ja musta koppa; näistä ensimmäinen ei ole maailman stylein, mutta tuossa kuvassa olevan kokomustan ottaisin ihan milloin vaan. Miinusta ehkä myös siitä, ettei turvakaarta saa irti. Ainakin meidän (toissa vuoden?) mallissa täytyy lisäksi viisipisteturvavöiden korkeuden säätämiseksi ostaa erillinen minimizer-pehmuste, joka on kesällä aika hiostava. Erillisen vaunukopan säilöminenkään ei ole tilankäytöllisesti niin kätevää. Niin, ja eihän Emmaljunga ole samassa määrin status-merkki kuin eräät muut. :P

  Itse olin vannonut, etten IKINÄ ostaisi Emmaljungia, mutta silloin vielä Bugiksiakin myyneen Stockan myyjä vakuutti meidät näiden kätevyydestä. En todellakaan halua dissata isoja B:itä, koska minulta ei löydy ollenkaan käyttökokemusta ja koska niillä tuntuu olevan suuri ja todella tyytyväinen käyttäjäkunta, mutta kyseisen myyjän mukaan Cameleoneista olisi tullut suhteettoman paljon reklamointeja. Tämä sinänsä hämmensi, koska muuten ei ole kuullut kärreistä juuri muuta kuin hehkutusta.

  Vaikka taidat olla kallistunut Bugisten puoleen, ajattelin nyt kuitenkin laittaa omia kokemuksia näistä. Tuntuvat olevan suht harvinaiset rattaat - ainakin täällä pääkaupunkiseudulla näitä näkee lähinnä Nitro-istuinosalla varustettuna.

  Tsemppiä raskauden toiseen puoliskoon!

  T. nyt ensimmäistä kertaa kommentoiva lukijasi.

  ReplyDelete
 12. Meilläkin on tuollaiset pikkupyörälliset emmaljungat, ozonen edeltävä malli (+3cm leveämmät, mutta heittoaisa).
  Eniten arvostan makuutilan pituutta, se on 104cm. Edes buggigsissa ei ole niin pitkä, ja meillä niitä rattaita käytetään yli 3v saakka pitkien välimatkojen vuoksi (mulla ei ole ajokorttia).
  Jäi jopa babyjoggerin matkikset ostamatta, koska emmaljungat kääntyy oikeasti yhdellä kädellä vaikka kyydissä on 11kg lasta+hoitolaukku.
  Itse jaksan rattaat+kyytiläisen nostaa jopa 2 porrasta bussiin, viimeksi toissapäivänä.
  Me jätettiin nitrot kauppaan siksi, että istuinosa on lyhyt (90cm) ja niissä on vaikea vauvan istua kun kaikki muut paitsi kuppimalliset penkit on liian isoja..

  Haluaisin kyllä itse kokeillä buggigsia, että kääntyykö ne yhtä hyvin-mulla on käsivamma joka odottaa varmaan leikkausta. Enkä voi vaihtaa rattaita edes jollei ne ole superkevyet käyttää. Edes mitään tavallisia nelipyöräisiä mitkä ei käänny, en voi viikkoa työntää ilman että kädet särkee ja on paketissa.

  Meillä on ihanimmat tyttökankaat, jungle pinkit <3
  Itse ottaisin kokomustana tai kokoharmaana, jos olisi poika. Näin nuo harmaat tänään ja ihastuin =)

  ReplyDelete
 13. Stockmann ei kuulemma myy Bugaboota enää sen takia, että ne ovat liian huonolaatuisia ja niitä tuli heille aivan liikaa takaisin eikä takuuhuolto pelannut kunnolla.

  Mekin painimme näiden asioiden kanssa ja päädyimme Emmaljungan Nitro Cityyn. Erittäin hyvät vaunut varsinkin City-kopan kanssa, mutta todennäköisesti ratasvaiheessa vaihdetaan joihinkin vielä kevyempiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä luulin että olin vastannut jo sulle tänne, mutta muistan väärin tai kommentti on kadonnut matkalla. No, ei siellä enään sen väliä kun hyvät rattaat jo tilasit ;-)
   Mutta sen verran, että Stocka ei lopettanut Bugiksien myyntiä sen takia että olisivat huonolaatuisia (mitä todellakaan eivät siis ole), vaan siksi että reklamaatioissa ja tilauksissa kesti aina vähintään 6 vkoa. Se ei taas palvellut Stockmannin omaa asiakaspalvelu ajatusta joten päättivät lopettaa myynnin kokonaan.

   Delete