1 Sept 2010

Skinny

Dansku on aina ollut hoikanpuoleinen, mutta nyt viimeisen vuoden aikana hoikistunut entisestään. Sairaalassa katsottiin paino vaatteet päällä, jolloin saatiin 11,1kg, eli ilman vaatteita ja vaippaa n. 10,5kg. Mun muistaakseni Dansku oli 1v neuvolassa sen 10kg tai sitten muistan väärin ja se olikin reilu 9kg. Mutta siis painoa ei vuoden aikana ole paljoa tullut. 

Välillä on ongelmia löytää hyvin istuvia vaatteita. Trikoohousuissa resori on yleisesti paras vaihtoehto. Joissain housuissa kuminauhavyötärökin käy, kunhan on tarpeeksi napakka.
Tällä hetkellä meidän hoikkeliinille sopii Nova Starin, H&M:n sekä Mini Rodinin farkut, oma tekemäni trikoo ja collegehousut, sekä H&M:n colleget, joissa kiristysnauhat.

Paidat ovat usein ongelma ja meille menee useista merkeistä vielä 86cm, vaikka olemmekin muutoin siirtyneet 92cm kokoon. Eilen ostamani Geggamojan trikoopaita on juuri sopivan slimmi malli. Hihat vaan ovat pitkät ja ne pitää kääntää.

Housut on itse tehty, ohuet trikoot. Näissä kuvissa näkyy parhaiten, kuinka hoikka tuo poitsu on.

Olisikos muilla hoikkien lasten vanhemmilla vinkkejä hyviin ja istuviin paitoihin?
Lindexin ja H&M:n useat paidat lörpöttävät pahasti. Chinche on todettu hyväksi, samoin Yporqué. Etenkin myös kiinnostaisi suht. skinnyt collegepaidat.

10 comments:

  1. Meillä on ihan sama juttu, Puhi on hoikka ja pitkä, ja on vaikea löytää sopivia vaatteita. Sellaisen oon huomannut, että jos ostaa tyttöjen osastolta, niin koot on yleensä vähän istuvampia ja muutenkin maltillisia. Esim. farkuiksi oon ostanut ihan Kappahlin tyttöjen farkkulegginsejä, jotka on hyvän kokoisia, kun vertailuksi saman kaupan poikien farkut on leveitä niin vyötäröstä kuin lahkeistakin.

    Toinen juttu poikien housuissa mistä en pidä, on resorit lahkeensuissa, tytöillä on niitä harvemmin.

    Kerran ostin semmoiset housut, joista väritin vaaleanpunaiset tikit kangastussilla mustiksi. :) Itse en väristä välitä, mutta isi katsoi tämän hyväksi.

    ReplyDelete
  2. Mä olen myös ostanut farkut H&M:ltä tyttöjen puolelta, sekä kaikki meidän farkkulegginsit. Ne sopivat niin täydellisesti hoikalle, eikä onneksi ole mitenkään tyttömäisiä :)

    ReplyDelete
  3. Meilläkin tuo pieni hoikkis hukkuu suurimpaan osaan vaatteita. Koon 62 housuja pidettiin kesällä polvihousuina! Muutenhan meillä mennään 86-92 linjalla. Vaikea juttu löytäää hyviä vaatteita, jos ei halua maksaa maltaita aivan perusvaatteista :(

    ReplyDelete
  4. Meillä käytetään mieluiten noita KappAhlin farkkuleggareita, H&M:n vastaavissa on vyötärö ihan liian iso sällille.
    Skinnyja collegepaitoja en ole vielä löytänyt, Yporquén college on ainakin suht löysä, mut se taas mun mielestä kuuluu collegepaitoihin! =)

    ReplyDelete
  5. Meillä kanssa hoikkeliini, joten kiitos noista vinkeistä :) H&M:n collegeita just kattelinkin. Kiva tietää, että sopivat hoikalle!

    ReplyDelete
  6. Minkä pituinen Dansku on? Meillä on myös yksi hoikkeliini, painoa 11,5kg ja pituutta n. 88cm. Housuissa pitää olla mielellään kiristyskuminauha, koska nauhallisetkaan housut ei aina pysy jalassa. Farkkuvinkkejä täältä jo sainkin, paitavinkkejä vielä odottelen. :)

    ReplyDelete
  7. Dansku on n. 84-85cm pitkä.

    ReplyDelete
  8. Täälä kans yksi äiti jolla kaksi hoikkaa lasta. 1v 8400/74 ja 3v 13/n98. Housut on pahin ongelma koska tosi harvoissa housuissa on tarpeeksi napakka resori tai nepeillä säädettävä vyötärö. Me&i housuja meillä on nyt aika paljon.HM:n colleget joissa naru tippuu jalasta.Ja tietty tulee paljon itse tehtyä.Pienemmälle teen paitoja 74/80leveydellä ja 80cm pituudella.Isommalle 98 leveydellä ja 104cm pituudella:D

    ReplyDelete
  9. Meillä myös hoikkia tyttöjä -tosin, meille sopii parhaiten lindexin leggarit. H&M:n vauva puolen housut aivan liian isoja. Neea painaa kansa jotain 10kg ja pituudesta ei tietoa mutta käyttää 86cm vaatteita ja ikää 2,5v

    ReplyDelete
  10. Meidän hoikkeliinille mukavan slimmejä paitoja on esim. kameleont designin ja mini rodinin paidat. Tarkaan saa mittailla muita merkkejä...

    Anonyymi Iida

    ReplyDelete