5 Jan 2011

Top Quality

Ajattelin postata pikkuisen laadusta.
Laatu on tärkeää varsinkin nyt, kun yksi ja sama koko menee lähestulkoon vuoden kerrallaan.

En ota tähän nyt ulkovaatteita mukaan, eli sisävaatteiden laadusta kyse.

En muista koska olisin viimeksi ostanut mitään vaatetta Lindexiltä, Kappahlista tai H&M:stä, puhumattakaan marketeista. Oikeastaan markettivaatteita en muista kai koskaan ostaneeni(ehkä silloin kun Dansku oli vauva).

Ei siksi ettenkö luottaisi laatuun tms. Tuttaa olen kyllä ostanut, muttei ollut meille sopivia vaatteita malliltaan. Laatu kyllä ihan hyvää.

Meidän Top Quality Brands, tällä hetkellä ovat:

1. Chinche
2. Ola & Olek
3. We Were Small
4. Aarrekid
5. PO.P
6. Mini Rodini
7. The Brand
8. Molo Kids


Bobo Choses on myös yksi merkki, jota meillä on edelleen käytössä hihattomien toppien muodossa. Muutoin kangaslaatu onkin ollut hyvää, mutta kuvien painojälkeen en ole vielä ollut tyytyväinen, sillä kaikkien toppien kuva on haalennut jo ekassa pesussa.
Bobon leggareissa(kahdet olleet) on taas langanpätkiä siellä täällä, eikä niidenkään kuvat ole säilyneet hyvinä. Kangas merkin vaatteissa taas on ihan hyvää.

 Aarrekidin huppari ja Ole & Olekin paidat. nuo O&O:t on aivan superhuippulaatua! En voi muuta kuin suositella. Meillä ollut viime keväästä asti käytössä, pesty on kymmeniä kertoja eikä ole mennyt miksikään. Ei ole värit haalistuneet eikä nukkakkaan ole ainakaan näkyvästi. Harmi vain, että on niin ohutta kangasta, ettei oikein voi talvella pitää muuta kuin aluspaitana. Toivon, että mahtuisivat vielä keväälläkin.
Mini Rodinikin on kaikinpuolin ollut hyvälaatuista. Hieman ainakin vanhemmat collegepaidat on levinnyt entisestään pesuissa, muutoin ei huomauttamista.
 Toiset huippulaadukkaat vaatteet ovat nuo Chinchen paidat. En muista montako paitaa meillä on kyseiseltä merkiltä, mutta paitoja on pesty myös kymmeniä kertoja, eikä ole mennyt miksikään. Eniten pesussa on ollut viime kesästä asti meillä ollut korallin värinen paita. Siinä ei ole mitään käytönjälkeä.
Molo Kidsin lentsikkapaitakin on ollut päällä monesti ja pesty useasti, eikä vielä ainakaan ole värit haalistuneet eikä pesunukkaa tullut.
 Tuo PO.Pin paita on ollut käytössä jo tosi pitkään, on kokoa 86cm, mutta reilu, eli menee vielä. Nyt kyllä jäämässä hihoista lyhyeksi :(. Eipä ole tuollekaan paidalle pesuissa tapahtunut mitään.
 The Brandia meillä on ollut vielä suhteellisen vähän aikaa, mutta laatu vaikuttaa kuitenkin hyvältä. 
 Eniten on käytössä ollut tämä paita, joka jäämässä jo pieneksi. Pesunukkaa on hieman kertynyt, mutta muuten hyvässä kunnossa lukuisista pesuista huolimatta.
We Were Small on ollut ihan ehdoton lemppari. Aivan superihana hoikalle lapselle ja laatu on uskomattoman hyvää. Tämä on meillä ollut päällä ainakin kerran viikossa, eikä ole mennyt miksikään.

Siksi teinkin tilauksen eilen Pepatinoon, josta meille tulee nämä:
Liitin tilaukseen vielä nuo Kidscasen housut. 

Kaikki paidat on kokoa 104, mikä ilmeisesti vastaa kokoa 4. Meillä siis tuo yksi paita sitä kokoa ja on sopiva, menee kyllä vielä pitkään.

Mikä olisi teidän Top 5 laadullisesti?
Oletko törmännyt tosi huonoon laatuun?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I have listed some of the Top Quality brands that we have.

16 comments:

 1. entäs nova star, kun sitäkin olet kehunut?

  ReplyDelete
 2. Nova Star on meillä vielä suht uusi merkki, sillä huppareita ja farkkuja emme ole nyt talvella käyttäneet lainkaan. Eli ne ei ole vielä päässyt kunnon testiajoihin.

  ReplyDelete
 3. PO.P on laadultaan kyllä aivan loistava! Samoin myös Molo, Ej Sikke Lej ja Aarrekids. Brandiin olen pettynyt. Noista sun kahdesta ekasta ei ole kokemusta. Popupshop vaikuttaa myös laadukkaalta, tosin montaa kertaa ei viellä olla keretty pestä. Lindexiltä en enää osta mitään. Bodyt ja monet muutkin menee kovaksi pesussa. Hennesiltä olen ostanut vauvalle perusvaatetta ihan hinnan takia. Niin lyhytaikasiin ei kamalasti raatti panostaa. Nyt kun tosiaan yksi koko menee todella kauan, niin panostan ja käytän rahat vain laatuun. Ej Sikke Lej on melkein ollut laadukkain kaikista. Harmi, että merkillä ei ole enempää meidän tyylisiä...

  Kiitos postauksesta, aivan loistava! Tälläiset vinkit on tärkeitä, tietää sitten mitä uskaltaa ostaa.

  ReplyDelete
 4. Niin, Mini Rodini on myös todella laadukas. Kidscase taasen ei ole.

  ReplyDelete
 5. Itsellä yksi ainut kokemus Mini Rodinista, tilasin talvitakin joka oli todella suuri pettymys: ohut kuin mikä, halvan ja huonon näköistä kangasta, tekoturkisreunus hupussa valmiiksi takkuinen ja nappien läheltä kangas hajoamassa, yhdestä kohtaa jo hajonnut. Palautukseen meni samantein. Tosi kiva oli kuvissa (se sininen parka-mallinen takki jota mm. babyshop myy) mutta eipä se riittänyt. POP:n parka-takkiin päädyttiin ja laatu vaikuttaa olevan ihan eri planeetalta! :)
  M

  ReplyDelete
 6. Nova Star on meilä hyväksi todettu, samoin Po.P. Edullisemmista ketjuliikkeistä Lindexin uudemmat trikoot on kestäneet mun mielestä superhyvin ja tuntuvat aivan eriltä kuin esim parin vuoden takaiset.
  Hei Maria muutes, millaseks se Kidscase on mennyt kun ei ole laadukas? ..meillä ei o sitä ollut mut on tulossa.

  ReplyDelete
 7. Mä voisin tehdä tästä aiheesra oman postauksen...;)

  Noista mainitsemistasi merkeistä meillä on ollut käytössä sisävaatteissa ainoastaan Po.Pia ja ne kyllä kestää.

  Mutta Lindexiltä, H&M:ltä ja Kappikseltakin saa hyviä vaatteita! Toki sieltä on huonojakin kokemuksia mut 80% hyviä... Hinta on kuitenkin edullinen.

  Itse tykkään tosi paljon småfolkin VAALEApohjaisista paidoista. Niitä uskallan ostaa ja ne kestää tosi hyvinä. Muun väriset on haalistunut & nyppääntynyt nopeasti (etenkin ruskeat).

  Moonkidsin laatuun olen pettynyt, hintaansa nähden laatu ei ihan vakuuttanut...

  Nova starin hupparit oli meillä kovalla käytöllä viime keväästä-syksyyn ja ne kesti ihan ok. pesuja, mutta niin kesti Lindexin hupparitkin.;)

  ReplyDelete
 8. Lindexin perus trikoopaidat on kyllä meilläkin ollut ihan hyviä, tosin käyttökertoja niillä huomattavasti vähemmän kuin esim Chinchellä.

  Meillä on Kidscaselta vain yksi neulepaita, joka vielä liian iso käytettäväksi. Siinä on ainakin mm. cashmereä, eli toivon todella, että olisi hyvälaatuinen.

  Housut on siis varsinaisesti ekat heti käyttöön tulevat Kidscaset, toivottavasti kestää.

  ReplyDelete
 9. Minulla taas on ej sicke lejstä huonoja kokemuskia, värit haalistui heti ja malli lörpähti. Mololla bambukankaisissa tuotteissa tulee helposti reikiä tuotelapun tuntumaan pitkässä käytössä, kun kangas on hentoa ja tuotelappujen reunat sikakovia.

  Ellen t-paidat on upeaa laatua, niin monet Popitkin, mutta niissäkin laatu joskus heittelee toisin kuin Ellellä.

  H&M:n vaatteet ovat ehdotonta huippua kun otetaan hinta-laatusuhde käsittelyyn. Erittäin harvoin olen ollut pettynyt, jos koskaan. Totta heillä varmasti niillä valmistusmäärillä tulee maanantaikappaleitakin, mutta enemmän tuntuu tulevan valmistusmääriinsä nähden kalliimmilla merkeillä.

  Lindexin kahta mekkoa Nöpö on pitänyt aivan valtavasti, samoin melkein kaikki pikkupöksyt on sieltä ja hyvin on kestänyt, loistavasti suorastaan.

  Yksi surkea, laadullisesti epätasainen merkki on Meandi. Kumpparit kiertää, värit haalistuu, kankaat virttyy. Samoin uudemmissa Marimekoissa on laatuheittoa.

  ReplyDelete
 10. Kiitos tästä hyödyllisestä postauksesta! Meillä laadukkaiksi havaittuja merkkejä on Ej Sikke Lej, Mini Rodini, Minymo, Aarrekid, Bobo Choses (tosin käytössä ollut vain yksi collegepaita tähän mennessä, sen painokuva ei ole lukuisista pesuista huolimatta mennyt miksikään), Shampoodle ja Chinche. Myös nyt muutamaan kertaan pesty Popupshop vaikuttaa laadukkaalta.

  Muita halpamerkkejä en osta kuin H&M:ää. Tykkään niistä yksivärisistä organic cotton paidoista ja collegehousuista. Hintaansa nähden laatu on yllättävän hyvää.

  Mistä muuten ostat Chincheä (muualta kuin Dikidosta)? Meillä on nyt otettu Dikidosta tilaamani paidan käyttöön ja olen ihan rakastunut! Tahtoo lisää ;)

  ReplyDelete
 11. Toukan äiti: Mäkin ostan peruskamaa kyllä H&M:ltä mielelläni ja oon ollut tyytyväinen, vaikka käyttökerrat on yleensä jäänyt suht. vähäisiksi.

  Chincheä olen ostanut myös rockmemum:sta.

  ReplyDelete
 12. Meillä on O&O:lta kaksi paitaa, toinen juurikin tuo kuvassa näkyvä lintupaita. Siihen on valitettavasti tullut pesujen myötä reippaasti saumankiertoa, kun taas toinen paita on ihan priimakuntoinen. Molempia on käytetty suunnilleen saman verran, taisi meille osua joku maanantaikappele.

  Mäkin liputan Nova Starin ja Mini Rodinin laadun puolesta. Lisäksi oon tilannut American Apparelin nettipuodista t-paitoja ja huppareita, joihin oon ollut tosi tyytyväinen. Pesukulumaa ei ole ahkerasta käytöstä huolimatta tullut ja hintakin on vaatteissa mielestäni melko edullinen.

  Småfolkin laadun olen huomannut vaihtelevan, osa paidoista "nuhjaantuu" pesussa helpommin.

  Ja vielä pitää mainita Kappahl, jonka farkut on mun mielestä laadukkaita ja hyvännäköisiä.

  -Koo

  ReplyDelete
 13. Jännä tuo että teillä Bobo Chosesin vaatteista on kuvat haalentuneet, meillä niitä paitoja on aika monta ja kuvat pysyneet kaikissa hyvänä vaikka pestään n. kerran viikossa. Myös aasitoppi pysynyt hyvänä.

  ReplyDelete
 14. Kappahlin farkut ja myöskin Lindexin ja H&M:n on meilläkin olleet ihan hyviä. Mutta farkuille ei kerry käyttöikää läheskään yhtä paljon kuin paidoille. Housuina meillä tällä hetkellä lähes pelkästään collareita, joista 3 The Brandin, yhdet H&M:n, Alba babyn velourit ja jotain muuta sekalaista.

  Mrs.Agatha: Niimpä, mä voin laittaa kuvat topeista, jos ne on kaikki puhtaina, mut jokaisesta(meillä taitaa olla 4) on haalennu kuvista värit. Yhdessä aasitopissa on ilmeisesti ollut alusta asti reikä sen bobo chosesin merkin kohdalla. Eli en vain ole ollut tyytyväinen laatuun.

  ReplyDelete
 15. Kiitos tästä hyödyllisesti postauksesta! Meillä on pääasiassa Lindex:in ja H&M:n vaatteita, hinta-laatu suhde on kohdillaan, ei ole koskaan ollut valittamista laadussa. Muitakin merkkejä olen ruvennut kokeilemaan, esikoiselle ostelen pääasiassa laadukkaampia merkkejä, ne säilyvät sitten pikkuveljelle. Mini Rodini, Po.P ja The Brand on ollut kokeilussa ja kaikkiin ollut tyytyväinen :)

  ReplyDelete
 16. 1.Po.P on ehdottomasti paras ollu laadultaan (värit pysyy eikä nukkaannu)
  2.Småfolk miltein yhtä hyvä (pesusta toiseen yhtä ihanan pehmeitä)
  3.Tutta (tosin pitää kattoa vähän minkä tyyppistä tuttaa mut esim frotee ja paksumin college ei mee miksikään)
  4.Me and I (tässäki pitää kattoa mitä ostaa froteet ja velourit pysyy hyvinä trikoissa tuuri peliä mutta hyvin oppinu et se mikä onkaan elastaania sisältävä sileäneulos on pysyny ainaki meillä hyvänä ja meillä on värin kestokin ollu hyvää. Kuullu tosin monilta et etenki ruskee lähtee mut on aika paljo pesuaine kysymys luulisin)
  5. Lindex pitää olla taas tarkka mitä ostaa kuten muuallaki (velour housut pysyy tosi hyvinä ja paidat jokka on interlok nelousta vai mikä se onkaa mikä on molemmilta puolilta samannäköstä ja väreissä pitää kans kattoo et se on läpivärjättyä eikä pinta värjättyä. Mut yleistäen. Bamse on lindexillä se mikä säilyy käytössä tosi hyvää, muttei oo kyl hoikalle lapselle mikää parhain mut meijä pitkänmatkan painijalle on :))

  ReplyDelete