10 Jan 2011

Copenhagen tips?

Matka lähestyy, hieman jo jännittää.
Pelkään lentämistä.
Onneksi on "vain" 1h40min lento.

Aikaa meillä ei Köpiksessä paljoa ole. Puhtaasti matkan tarkoitus on minun käydä CPH Kids muotimessuilla. Olen myös sopinut tapaamisesta Molo Kidsille.

Me lennämme Ke 2.2 ja lentomme on Tanskassa klo 13.30. Millä kannattaisi matkustaa keskustaan/hotellille?


Meidän hotelli on Scandic Copenhagen, puhtaasti siksi, että siellä on lapsille leikkihuone :) sekä hintaan kuuluva aamupala.
Se sijaitsee n. 500m metroasemalta, eli metrollakin pääsisi keskustaan.

Meillä on Keskiviikko "vapaata", eli iltapäivällä voidaan jotain tehdä, mutta mitä?
Riippuu paljolti ilmoistakin.

Torstaina on ensimmäinen messupäivä, jonne olen menossa Danskun kanssa.
Luultavasti olemme vain parisen tuntia ja taas on loppupäivä "vapaata".

Mies menee mahdollisesti visiteeraamaan Carlsbergin panimolla, kun me messuillaan. Yhtenä vaihtoehtona olisi käydä eläintarhassa, mutta onko siellä talvisin mitään järkeä käydä?
Tivolikaan ei ole edes auki.


Perjantaina olen sopinut Molo Kidsin edustajan kanssa, että käyn heidän toimistollaan/varastollaan klo 10. Perjantaina on myös messut ja pressilounas, johon minut on kutsuttu. En vain tiedä mihin aikaan se on, eli en tiedä miten Perjantain aikataulut menee, mutta luultavasti taas olisi iltapäivä aikaa kierrellä kaupungissa.

Lauantaina lennämme takaisin kotiin kahden maissa.

Missä siis kannattaisi ehdottomasti käydä?

Onko Helmikuun alussa vielä alemyynnit käynnissä?

Pääseekö Köpiksessä lapsen kanssa, joka rattaissa, bussiin ilmaiseksi?

Nämä merkit haluaisin katsastaa:
Bang Bang Copenhagen
Bisgaard
Petite by Sofie Schnoor
Soft Gallery
Ticket to Heaven
Lucky Boy Sunday

ja varmaan muutamat muutkin, jotka ei nyt tule mieleen :).

Onko jollain vinkkejä kaupoista tai ostoskeskuksista joissa kannattaa käydä?

Entä onko suositella hyviä ravintoloita?

Onko tietoa, onko Köpiksessä takeaway- ruokaa, etenkin Intialaista?

Kaikki muutkin vinkit, kommentit, tiedot jne. tervetulleita!3 comments:

 1. Heipä, minä täällä taas :o)

  Lentokentältä teidän kannattaa ehdottomasti mennä hotellille Metrolla tai junalla. Matka Lentokentältä keskustaan maksaa 3 Zonea (36 kr) ja Lentoasemalla on automaatteja, joista voi ostaa lipun myös ulkomaalaisella luottokortilla. Lippu on oltava ennen junaan/metroon menoa leimattuna (leimauslaitteet on laiturialueella) , eikä lippuja saa ostettua junasta. Metro ja junat ovat kätevimmät liikkumamuodot, tosin kaupunkiliikenteessä saatta olla tarpeen turvautua busseihinkin. Kaupunkialueella bussit vain ovat varsinkin ruuhka-aikaan ihan tupaten täynnä. (No missä ei olisi...)

  Suosittelen kyllä eläintarhaan menoa, jos sää sallii. Me olimme kesällä ihan karmeassa kaatosateessa ja silti kaikilla oli tosi kivaa. Ostoskeskuksista Fields kannattanee katsastaa, on pohjoismaiden suurin ostoskeskus, metrolla Vestamagerin suuntaan ja pois Örestadin pysäkillä. n. 10 mim keskustasta. (http://fields.dk/information/uk) ja ihan hyvä on myös Fisketorvet (http://fisketorvet.dk) Sinne pääsee junilla A, E, Bx, B, C tai H ja pois Dybbølsbron asemalla. (yksi pysäkki päärautatieasemalta) Alemyynneistä en osaa sanoa jatkuvatko vielä helmikuulle...

  Kannattaa kävellä Kävelykatu Strøgetillä ja poiketa myös sivukaduilla.

  Hyviä ravintoloita... Aika paljolti tarjonta on samanlaista kun meillä Suomessakin. Viime kesänä petyin siihen, että vuosien takainen lempparihampurilaisravintolaan (Chili) ei päässyt rattaiden kanssa sisään. Ravintolassa tehdään itse sämpylät ja pihvit ja tarjolla on vähän erilaisia purilaisia ja muutakin. (http://www.restaurant-chili.dk/) Löydettiin kesällä aivan erinomainen panini tms paikka Kompagnistræde 33.sta (luulen) Ihan superhyviä lämpimiä panineja. Ja aika isoja... Vie muuten nälänkin, ei vain pikkunälkään. ;o) Takeaway ruokaa on taatusti joka lähtöön, Intialaisesta ei mulla ole kokemusta, mutta kannattanee googlailla sitäkin, varmaan löytyy... :oD

  Köpiksessä kaikki aikuiset maksavat julkisessa liikenteessä, myös rattaiden kanssa kulkevat. Se onkin sitten varsin mukavaa käydä leimaamassa/näyttämässä lippua kuskille, kun bussi on liikkeellä... :oO Toki jos on toinen aikuinen mukana, hän voi näyttää / leimata liput ja sanoa, että siinä on myös rattaiden kanssa kulkeva. Rattaista ei sentään kanneta lisämaksua...

  Hups... tietoa ja kokemuksia on paljonkin, mutta jotenkin se on niin vaikea jäsennellä ymmärrettäväksi tekstiksi, kun nuo rakkaat termiitit odottavat leikkimään... :oD

  ReplyDelete
 2. Kiitos kattavasta infosta!
  Kyllä me taidetaan yrittää päästä käymään siellä eläintarhassa :)

  Ja varmasti tulee kuljettua ihan keskustan katujakin.

  Kiitos tuosta ostoskeskus vinkistä. Pitää perehtyä paremmalla ajalla :)

  ReplyDelete
 3. Köpis vinkkejä ei valitettavasti ole kun en ole käynyt kuin lentokentällä konetta vaihtamassa. Mutta hienolta kuulostaa teidän matka! Varmaan tosi upeaa päästä tuollaisille messuille!

  ReplyDelete