26 Oct 2010

Before sleep

Meillä oli taas vilkas ilta tarhan jälkeen. Taas oli mennyt päivä hienosti, syöty oltiin hyvin ja leikitty isojen lasten kanssa.

Kotona odotti Danskulle pari uutta pipoa ja säärystimet, jotka meinasi jäädä saamatta. Olin nimittäin lähdössä Danskua viemään tarhaan, kun huomasin rapussa pakettikortin oveni ulkopuolella! Miten on voinut postimies olla niin huomaamaton? Ja kun hän kuitenkin kävelee oveni ohi meidän kerroksen "kierron" jälkeen, olis luullut huomanneet. No onneksi huomasin ja sain haettua paketin.

Paketissa siis Bobo Chosesin neulepipot sekä säärystimet.
Pipot olivat nettikaupassa kokoa one size, mutta olivat kokoa 3 ja aika reilut(menee omaankin päähäni). No meneepähän sitten monta vuotta!






Pipoinnostus päällä.

Väsäsin tänään paksusta ja pehmeästä tumman harmaasta collegesta housut. Tuli aika baggiet, mutta menevät tosi pitkään. Tein ihan summan mutikassa ja koko varmaan 98cm :).

Meillä ei vieläkään nukuta, illat on mennyt huutamiseksi sängyssä. On jano, pissahätä(vaikkei käy potalla), haluaa pois, katsoa muumia, haluaa viereen nukkuun jne jne.
Nytkin on puhetta riittänyt puolisen tuntia. Huoh!

10 comments:

  1. Tosi ihanat ja pirteät pipat!
    Jaksuja iltoihin, niin tutulta kaavalta kuullostaa ;)

    ReplyDelete
  2. Ihan sama meininki meilläkin 1v 10kk-ikäisellä pojalla - päiväunien ja usein myös yöunille menon suhteen. Varsinkin jos aamupäivällä ei olla tehty jotain väsyttävää puuhaa, niin sitten kyllä riittää vaikka mitä temppuja ja hauskuutuksia ennen kuin suostuu (yleensä itkun kera) pysymään sängyssä ja nukahtamaan. Jaksamista sulle!

    ReplyDelete
  3. Ihania nuo pipot! Mä pitkään mietin noiden ostoa, mutten kuitenkaan. Ajattelin itse tehdä tuollaisen pilvikuvioisen pipon joistan valkean, mustan ja harmaan sävyistä kunhan jaksan.

    Meillä on taas illat rauhoittuneet Joaksen pitkään (itse asiassa nyt tänään flunssa on kestänyt tasan kuukauden) sairastelun vuoksi, kun pojan voimat on ihan lopussa. Tuo yskä on kyllä niin kamala, että Joas herää itkemään sitä silloin tällöin, mutta rauhoittuu kohtauksen mentyä ohi. Raukkapieni on niin reppana, että on nyt nukkunut päikkäreitäkin ja menee myös usein sohvalle makuulle, vetää villatäkin peitöksi ja pyytää saada katsella Roaryä (en tiedä mikä suomeksi, mutta se punainen kilpa-auto).

    Näiden sisällä vietettyjen viikkojen aikana Joas on muuten oppinut lähes täysin päiväkuivaksi! Kaikki alkoi siitä, kun ostettiin pienen mielestä kammottavan potan tilalle wc-istuimen supistaja. Suosittelen kokeilemaan, jos sen avulla onnistuisi teilläkin! Joas tykkää aina kamalasti vetää vessan ja vilkuttaa sitten "Heihei pissa tai heihei kakka!" ja katselee, kun pytty huuhtoutuu puhtaaksi :) Joas pyytää myös aina itse päästä pissalle/kakalle ja vahinkoja tulee ehkä joka kolmas päivä. Silloinkin sellaisissa tilanteissa, että Joas on kyllä kertonut hädästä, mutta me ei olla esim kesken puhelun tajuttu ennen kuin ne pissat on jo olleet housussa.

    Onko teillä Dansku muuten minkä ikäisten ryhmässä? Meillä on Joakselle haussa päiväkotipaikka, mutta valitettavasti pienten ryhmässä ei ole tilaa, joten mikäli ei haluta odottaa taas ensi syksyyn niin Joas aloittaisi suoraan 3-6v ikäisten parissa. Hoitajien mielestä poika vaikuttaa niin reippaalta, omatoimiselta ja ikäistään vanhemmalta, ettei ongelmia luultavasti tulisi ja eroa vanhempiin olisi ainoastaan heikommassa puheen tuottamisessa. Mua tosin vähän epäilyttää, mutta hoitohenkilökunta keskustelee nyt tilanteesta ja ilmoittaa sitten otetaanko Joas koeviikolle (jolloin me vanhemmat oltaisiin myös paikalla seuraamassa).

    ReplyDelete
  4. Noi Bobo Chosesin asusteet on ihanat!! Minäkin ihailin niitä jossain nettikaupassa... jätin kuitenkin tilaamatta kun lapsilla on niin eri maku kuin äidillä ;)

    ReplyDelete
  5. Kiitos tsempeistä!

    Saara: Meillä on myös ollut flunssaa jo kuukauden, itseasiassa 3 korvatulehdusta kuukaudessa(en usko, että se eka koskaan parani), nyt siis kolmas antibiotti meneillään. Kuumetta ei onneksi ole ollut, mutta meillä korvatulehdus ilmenee aina kovana, kuivana yskänä. Eli yskitty on meilläkin paljon etenkin öisin. Nyt taas siltäosin parempi, kun saa lääkettä.

    Uskon levottomien iltojen johtuvan yliväsymyksestä ja ehkä se tarhakin vähän vaikuttaa, kun ei oikein ehdi kunnolla rentoutua illasta. Saa nähdä kauanko tätä jatkuu.

    WC:n supistaja on ollut mielessä ja sellaisen ostankin, kunhan muistan kauppareissulla katsoa tarjonnan, voisi toimia meilläkin.

    Tarhassa Dansku on "pienten" ryhmässä, eli kait 0-3v, mutta koska hoito tapahtuu iltaisin, on koko tarhassa vain yleensä 2 ryhmää paikalla. Silloin ikä vaihtelee ja usein Danskun ryhmässä on 2-4- vuotiatia, joskus pari vauvaa. Dansku ainakin tykkää ehdottomasti leikkiä isompien lasten kanssa ja tarhassa osastot yleensä yhdistyy iltaleikkien(ja puuron) ajaksi, jolloin Dansku pääsee isojen kanssa leikkiin.

    Kannattaa ehdottomasti Joasta kokeilla isompien lasten kanssa, tosin 6v voi olla jo liian iso, mutta jos ryhmässä on paljon niitä 3-vuotiaita, niin en usko, että teillä tulee mitään ongelmia.

    ReplyDelete
  6. Niin ja tarhasta piti vielä sanoa, että Danskun iltaryhmässä on usin vain 2-4 lastakin, eli ryhmäkoko on tosi pieni, mikä on ihan huippu juttu :)

    ReplyDelete
  7. Tosi pirtsakat pipot! :)

    Tsemppiä iltahulinoihin :)

    ReplyDelete
  8. Oi, sullakin on noi ihanat sadepilviasusteet! Mä päädyin samaan ratkaisuun kun Saara ja aion kokeilla neuloa Toukalle tuollaiset itse. Lankaa piti tänään lähteä ostamaan, mutta Toukka on sen verran kipeänä, että retki siirtyy myöhempään ajankohtaan.

    ReplyDelete
  9. Toukan äiti: Mä en taas itse osaa neuloa pätkän vertaa, joten piti tilata :). Olishan tuon neulomisen voinut teettää työkaverilla, mutta saman hintasekshan se olis kuitenkin mennyt.

    ReplyDelete
  10. Ihanat on pipot! Harmi, että niin isot, mutta noitahan kelpaa vaikka äidinkin lainata :)

    ReplyDelete